Fuglefamilier

Glaucous Macaw (Anodorhynchus glaucus) Profil

Pin
Send
Share
Send
Send


Den glasagtige araen, vitenskapelig navn Anodorhynchus glaucus er en stor, helt blå søramerikansk papegøye, et medlem av en gigantisk gruppe av neotropiske papegøyer, kjent som araer.

Glaucous Macaw (Anodorhynchus glaucus) Profil

Denne glaukagtige ara, som vanligvis antas å være utryddet, er nøye assosiert med Lears ara A. leari og hyacinth macaw A. hyacinthinus. I Guaraní blir det referert til som guaa-obi etter vokaliseringene.

Glaukøs ara Beskrivelse

Denne arten ble endelig registrert i løpet av 1960-tallet, og den kan antas å ha avvist ekstraordinært på grunn av fangst og kjøp og salg, sammen med en ren omgivelse av trussel, nedverdigelse og desimering.

Ikke desto mindre vil den glatte araen fortsette å overleve, med den begrunnelsen at ikke det store flertallet av det en stund i det siste har blitt oppnådd betydelig tilfredsstillende, og det har vært seig og overbevisende i nærheten av anmeldelser. Enhver gjenværende befolkning kan være liten, og dermed blir den håndtert som kritisk truet.
70 cm (27,5 tommer) lang, for sannsynligvis den mest halvbleke turkisblå med et ekspansivt gråaktig hode. Den har en utvidet hale og en betydelig faktura.

Den har en gul, avdekket øye-ring og halvmåneformede lapper som omgir kjeven. Livssyklusen deres er ikke registrert ordentlig, noen sier at de levde 14 - 20 år, men da de fleste større papegøyer rett og slett bor 60+ år, er det ingen grunn til at denne Glaucous Macaw ikke kunne bo så lenge.
Den glasagtige ara er 70 cm lang. Den er stort sett blek turkisblå med et stort, gråaktig hode. Tidsperioden glaucous beskriver fargen.

Den har en utvidet hale og en stor faktura. Den har en gul, blott øye ring og halvmåneformede lappetter som grenser til underkjeven.

Variasjon og tilbakegang

Denne høna var innfødt i Nord-Argentina, sørlige Paraguay, Chaco og llano-området i Bolivia nær byen Santa Cruz de la Sierra, nordøst i Uruguay og Brasil.

Det vokste til å bli uvanlig gjennom 1800-tallet på grunn av fangst og mangel på habitat, og bare to oppnåelige anmeldelser av utemmede fugler er anskaffet i det 20. århundre.

Ekspedisjoner fra ornitologer til det sørvestlige Paraguay gjennom 1990-tallet kunne ikke vise noe bevis på arten.

Dessuten hadde bare de eldste innbyggerne i området data om araen, med arten endelig registrert i 1870-årene.

Hønens forsvinning er mest sannsynlig knyttet til fangst av bosatte voksne for vill hønehandel og engrosavvirkning av yataypalmen, Butia yatay, hvis nøtter ser ut til å ha utgjort de fremste måltidene.

Selv om passende habitat forblir i El Palmar Nationwide Park, i den argentinske provinsen Entre Ríos, i tillegg til det sørlige Brasil, har ingen rykter om hønens fortsatte eksistens tidligere i mange år bekreftet troverdig.

Et søk utført av Joe Cuddy og Tony Pittman i 1992 konkluderte med at fuglene er utryddet av deres tidligere.

Ryktene holdt ut at blå araer har blitt sett i Argentina og Bolivia med en selger i Rosario, Argentina, som leverer eksemplarer.

Den avdøde George Smith holdt mange foredrag rik på bevaringsdata om araer, sammen med denne arten, som han erkjente ikke var utryddet i naturen, men eksisterte i fjerne områder av Bolivia stedet han hadde møtt fangstmenn som kan etablere denne arten.

Videre erkjente han at det stod ren håndflate "så langt oppmerksomheten kan se" da han fløy over hele verden som bare skal undersøkes.
En 2018-forskning som siterer mønstre for utryddelse av høner, den tunge ødeleggelsen av dens habitat og mangel på bekreftede observasjoner på grunn av at 1980-tallet virkelig var nyttig å oppliste arten til kritisk truet - sannsynligvis utryddet.

Se videoen: All mutation of macaws at one place (Juni 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send