Fuglefamilier

Greater scaup (Aythya marila) - Fakta om Bluebill

Pin
Send
Share
Send
Send


Greater Scaup, med sitt vitenskapelige navn, Aythya marila, kalles scoop i Europa så vel som i Nord-Amerika. Imidlertid kalles det også 'bluebill', og en mellomstor dykkende and som er større enn de nært beslektede skorpene.

Det gjør at sommermånedene kan avle i Alaska, Nord-Canada, Sibir og Nord-Europa, om vinteren flyr det til kysten av Sør-Amerika, Europa og Japan.

Greater Scaup er større og har flere avrundede hoder enn koner; De har en lyseblå regning og gule øyne. Hodene deres er mørke, nydelige i grønt.

Brystene er svarte, bukhvite og vingene viser en hvit stripe. Hunnene er for det meste brune, mens vingene er hvite med ansiktene sine lyseblå og hvite.

Greater Scaup hekker nær vannet, vanligvis på den nordlige innsjøøya eller på flytende matter. De begynte å avle i en alder av to, men begynte å produsere reir det første året.

Drake har en kompleks domstol, som finner sted i løpet av sommerens avlssted, og slutter med dannelsen av et eksklusivt par. Hunnen legger seks til ni oliven-buff-fargede egg.

Egg klekkes innen 24 til 28 dager. De nederste dekkene er i stand til å følge moren til måltidet umiddelbart etter klekking.

Greater Scaup spiser vannbløtdyr, planter og insekter som de får ved å senke dem under vann. De danner en stor gruppe kalt “flåten”, det kan være i tusenvis.

Hovedtrusselen deres er menneskelig utvikling, selv om de blir jaktet på ugler, stinkdyr, vaskebjørn, rev, prærieulver og mennesker.

Større Scaup-populasjoner har gått ned siden 1970-tallet; imidlertid er de fortsatt oppført på IUCNs rødliste som en art med lite bekymring.

Beskrivelse

The Greater Scaup of voksne er 39-56 cm (15-22 tommer) i lengde - 5-1 cm (20-4 vinger tommer) i lengde og har en masse på 2-3,660 g (7 masse. 2,2 pund).

Den har en blå regning og gule øyne og er 20% tyngre og 10% lengre enn den nært beslektede lave scoop. Hannen har en mørkere nyanse av grønt hode, et svart bryst, lys rygg, en svart hale og en hvit bunn.

Drake eller hann er Greater Scaup og er mer rund enn kvinnen har Drakes underliv og flankene er lyshvite. Fjærene i nakken, brystene og halen er skinnende svarte, mens de nedre delene av den er vermikulert grå.

Den øvre vingen har en hvit stripe som begynner som et spekulum og strekker seg sammen med flyfjærene til vingene. Beina og føttene til begge kjønn er grå. Den voksne kvinnen har brunt hår og hvite vinger på hodet, som ligner på hannen, men er noe lettere.

Nederst på regningen har den et hvitt bånd og brune ovalformede flekker som er noe lysere blå nyanser enn Drake, som ligner på eldre ungdomsårige voksne jenter.

Gripefjærdrakten til Greater Scaup drachm ser ut som fjærdrakten i slekten, bortsett fra de bleke delene av fjærdrakten er brungrå.

Det kan være vanskelig for feltet å skille mer fra færre speidere. Det større hodet har en tendens til å være mer avrundet og den hvite vingestripen blir bredere.

Distribusjon og overnatting

The Greater Scaup har en sirkumpolar distribusjon, som hekker både i den gamle verden (Palaearctic) og Nord-Amerika (i nærheten) innenfor polarsirkelen. Det tilbringer sommermånedene i Alaska, Sibir og Nord-Europa.

Den finnes også i Asia og er til stede året rundt i Aleutian Islands. Sommerhabitatøyer i våtmarks lavlands-tundra og en ferskvannssjø. Om høsten begynner de større Scaup-befolkningene å trekke sørover om vinteren.

De finnes over hele Stillehavs- og Atlanterhavskysten i Nord-Amerika, kysten av det nordvestlige Europa, det Kaspiske hav, Svartehavet, den japanske kysten, Det gule hav og det østlige Kinahavet i vintermånedene i kystbukter, elvemunninger, og noen ganger innsjøer, som innsjøene i Sentral-Europa og sett på de store innsjøene.

Oppdrett

Tundra og boreal skog avler større omfang; Det anslås at 75% av den nordamerikanske befolkningen er hjemmehørende i Alaska.

De blir vanligvis funnet hekkende på Great Northern Lakes Island. Greater Scaup begynner å avle når de er to år, selv om de begynner å hekke i den første alderen.

The Greater Scaup of Drake har en myk, rask stige de bruker til å fange høner under bryllupet, som skjer på vei tilbake til deres nordlige avlsfelt fra slutten av vinteren til våren. Den kvinnelige Greater Scaup har en enkelt tonehøyde, en saftbeskrivende "arrr-arrr-arr-arrrrr" vokalisering.

Frieriet er resultatet av en kompleks og fruktbar sammenkobling. Klovnens rede i nærheten av hverandre i store kolonier, vanligvis i nærheten av vann, på en øy eller kyst eller flytende vegetasjon. Det er grunne frustrasjoner skapt av kvinnen hjemme og bundet til bunnen.

Etter å ha lagt kvinneegget, forlater draken hunnen og går inn i en stor, isolert innsjø med andre slagger. Denne innsjøen kan være nær eller langt fra yngleplassen. De utvalgte innsjøene brukes årlig av den samme anda.

Den gunstige smeltesjøen er grunne nok og har mange matkilder og dekke. Hunnen legger seks til ni oliven-buff-fargede egg som hun ruger i 24-28 dager. En større clutch kan indikere avlsparasitisme av andre større scaup eller til og med andre arter av ender.

De nylig brente skjellene er tildekket under, og snart er de i stand til å gå, svømme og mate seg; Imidlertid klarer de ikke å fly i 40-45 dager etter klekking. Svake små følger mødrene sine, som beskytter dem mot rovdyr.

Oppdragelse

Greater Scaup dip for å ta mat som de spiser på overflaten. De spiser hovedsakelig bløtdyr, vannplanter og vanninsekter.

I løpet av sommermånedene vil Greater Scaup spise mindre akvatiske krepsdyr. Fire andre eksplosjoner ble rapportert i april i nærheten av Chicago som svelget den hypnotiserende leopardfrøen (ca. 5 cm), som de kastet ut i ferskvann langs veien.

I ferskvannsøkosystemet vil Greater Scaup spise frø, blader, stilker og røtter, så vel som frø, damgras, moskus og vill selleri.

På grunn av Greater Scaups vanlige ben og vekt, kan den synke opp til 6 meter (20 fot) og forbli nedsenket i opptil et minutt, slik at den når ukjente matkilder for andre dykkende ender.

Greater Scaups er store størrelser, som kan inneholde flere tusen fugler. Når flokkene er i det rennende vannet, vil de vende mot strømmen, og når ender flyter bakover, flyr de til fronten av svermen for å holde en posisjon.

Trussel

Vanlige rovdyr fra Greater Scoop er ugler, stinkdyr, vaskebjørn, rev, prærieulver og mennesker. Greater Scaups fanger seg ofte i fiskenett, slik at Greater Scaup kan fange fugleinfluensa, så fremtidige utbrudd vil trolig true trollstorbefolkningen.

Lagre

The Greater Scaup har blitt vurdert som en bekymringsart av IUCN Redlist. Ved kartlegging av luftpopulasjonen telles større og færre omfang sammen, da de ser nesten identiske ut som vinden.

Det ble anslått at den kontinentale scoop er omtrent 11% større enn befolkningen. Scoop-populasjoner har gått stadig ned siden 1970-tallet.

Noen av de viktigste faktorene som bidrar til denne nedgangen er uttømming av habitat, forurensende stoffer, reproduktive habitatendringer og kvinnelig overlevelsesrate i de 25 amerikanske Scoops befolkningsundersøkelse på 12,2 millioner scoops, men den verdensomspennende største scoop-befolkningsundersøkelsen anslår 1.200.000 til 1.400.000.

Eldre større scoop. Det er et bandingsprogram for luftbårne befolkningsundersøkelser samt Greater Scaup. Band av metallbenet er plassert på toppen av dem, slik at hvis en krypskytterjeger dør eller blir fanget av en annen bandinggruppe, kan bandets antall rapporteres til biologer og dyrelivsselskaper. Disse båndprogrammene gir verdifulle data om migrasjonsmønstre, høstingsfrekvenser og overlevelsesrate.

Større scoop lokkefugler, menn til venstre og kvinner til høyre. Hver ledning er knyttet til vekt.

På Island, i Europa, er det store øsearter, inkludert den nordlige kysten av den skandinaviske halvøya, langs den nordlige kysten av Østersjøen, de høye fjellene i Skandinavia og nærheten til Ishavet i Russland.

Disse fuglene tilbringer vinteren på de sørlige øyene på De britiske øyer, Vest-Norge, Sverige, langs kysten fra Bretagne til Polen, Danmark, Alpene, det østlige Adriaterhavet, Nord- og Vest-Svartehavet og det sørvestlige Kaspiskehavet. .

I Nord-Amerika er det store somre om sommeren i Newfoundland og Labrador, Ungababukten, Hudson Bay, Lake Winnipeg, Nord-Yukon, Nord-Manitoba og Nord-Saskatchewan.

Nordamerikanske kyster inkluderer Nord-British Columbia i sør, Baja-halvøya, og Nova Scotia og New Brunswick til Florida i sør, samt de store innsjøene og Mexicogolfen.

Se videoen: Waterfowl Identifcation Practice Test (Juni 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send