Fuglefamilier

Parakitt Auklet Fakta og identifikasjon

Pin
Send
Share
Send
Send


Parakitten auklet har et bredt spekter av all Alaskan auklet, men har ikke den samme størrelsen på husdyr som andre i sjøen eller avlskoloniene. En kort svømmetur og dykking marine fuglefugler, Bearings Sea og sørlige Alaska sommer.

Løper vanligvis i par eller små grupper. Parakeet auklet er en liten, intensiv sjøfugl som er omtrent 9-10 inches høy. Den har en mørk svart fjær på hodet og ryggen, en hvit nakke og bryst og en hvit kropp.

Parakitten auklet (Athiya socitakula) er en liten sjøfugl i Nord-Stillehavet. Parakitten auklets skulle plasseres på slekten Cycloarhynchus, men nylige eksemplarer og genetisk bevis bør plasseres på slekten Athias, noe som gjør den nært knyttet til kamuglene og i det minste eggløsningene.

Den tar for seg det boreale vannet i Alaska, Kamchatka og Sibir. Den hekker i de bratte, opale og steinete feltene på kystøya og beveger seg sørover om vinteren.

Beskrivelse

Parakitten auklet er en kort oransje regning med en liten (23 cm) alke som oppfordrer fuglen til å uttrykke sitt spennende uttrykk. Fjærdrakten til fuglen er mørk på toppen og hvit på bunnen. Med en enkelt hvit fjær projisert tilbake fra øynene. Det er liten forskjell mellom avl og vinterfjærdrakt.

Parakitten auklet er en ekstremt vokal art i det innfødte habitatet, kaller den når den når reiret og duetter den når kompisen kommer. Det kalles konsekvent det skurende øret (som en oscillator av kasein og effektiviteten er ukjent, men kan være knyttet til å beskytte hulen mot inntrengere og styrke båndet til partneren.

Atferd og reproduksjon

Parakitt auklet er ekstremt sosialt i sine avlskolonier.

Fôringssesongen til den fremmede oktalen varierer, og avlssesongen tar opp de fleste av de små planktoniske krepsdyrene som euphausider, copepods og amphipods. Nyere forskning viser at det også er utsatt for manetfisk i noen områder. Den lever ofte i betydelige avstander fra kolonien og synker opptil 30 meter for å nå byttet.

Avl begynner i april og mai i kolonier som ofte deles med andre alkearter. Dette paret legger et egg, som bare varer i en måned, kyllingen mates 4 ganger i omtrent 35 dager. Dama rømmer om natten og flyr alene til sjøen.

Status og bevaring

Mens undulat auklets ikke blir ansett som en trussel, er det estimater på over en million mennesker i Nord-Stillehavet. Det antas ikke å ha avvist nylig, men kan bli truet i fremtiden av rovdyr og oljesøl.

Se videoen: Joyful Budgerigars (Juni 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send