Fuglefamilier

African Marsh Harrier / Circus ranivorus

Pin
Send
Share
Send
Send


Store, lettbygde fugler med lange, relativt smale vinger (spenner over en meter) og hale. Føttene er relativt lange og tynne, tarsus er ikke fjæret. Rundt fronten av hodet er det en ring av harde fjær som gir fuglene litt likhet med ugler. Hannene er lett gjenkjennelige ved sin karakteristiske farge, hunnene er vanskelige å skille (med unntak av sumpen) og skiller seg fra andre rovdyr, hovedsakelig ikke i detaljene i fargen, men på flyten - alternerende glatt klapping av vingene og glir lavt over bakken. En svevende fugl har lett hevede vinger.

Reir av små grener og sivstilker er bygd på bakken i høyt gress eller siv langs bredden av vannmasser, i åkre og i lysninger. I en clutch på 3-6 hvite egg

De jakter hovedsakelig på åpne områder, mer eller mindre i samsvar med artenes navn. ... Om våren kan vakre parringsfly av harrier ofte observeres.

De spiser på gnagere, så vel som fugler, frosker og store insekter.

Trekkfugler, men om vinteren med lite snø kan de overvintre sør i landet.

Det er seks arter i Russland: åker, engharrier, steppe harrier, piebald harrier, marsh harrier, asiatisk harrier, hvorav feltharrier ofte finnes i den europeiske delen av Russland.

Falco Cyaneus. Linné. Syst. Nat. red. XII, 1766, s. 126, utkanten av London. Russisk navn. Lun er et gammelt russisk navn for hvite rovfugler, men ikke falk eller hauk. Først og fremst refererer det til hvite eller blekhårede hanner fra åkeren, enga eller steppefisk, men noen steder i nord kalles den hvite uglen en lune. De spesifikke navnene på harrier - felt, eng, etc. - er boknavn.

Spre. Areal. Europa og Asia fra grensene til tundraen til Middelhavslandene, M. Asia, Iran, Turkestan, Dzungaria, Mongolia og Nord. Kina, også i Nord. Amerika fra Nord-Canada til Sør. U.S.A. Overvintring i sør. og Hall. Europa, i såingen. Afrika, India og Kina, i Lilleasia (opp til Turkmenistan i nord), nordamerikanske harrier vinter fra sør. stater og videre til Colombia, Cuba og Bahamas.

Oppholdet. I den sørlige delen av området er det en bosatt eller nomadisk fugl, i nord, spesielt i Sovjetunionen, er den en trekkfugl.

Biotop. Åpne landskap - felt, enger av elvedaler, skogmose, steppe og skogsteppe, både på slettene og i fjellet.

Underarter og varierende trekk. To underarter - i den gamle verden S. s. cyaneus L., 1766. alt i. America S. s. hudsonius L., 1766. Forskjeller i fargelegging (i den amerikanske underarten, hanner med striper på peritoneal side, er unge fugler farget mørkere enn europeisk-asiatiske, geografisk variasjon av fargelegg skarpt uttrykt hos hanner er et fenomen som er karakteristisk for noen arter av harrier). Miljøforskjellene er små.

Vanlig Harrier Circus cyaneus cyaneus L.

Synonymer. Circus taissiae. Buturlin J. f. Orn., 1908, s. 283, Srednekolymsk. - Circus cyaneus cernuus. Тhaуer og. Angs. Fortsette. N. Engl. Zool. Klubb. V, 1914, s. 32, nedre del av Kolyma.

Spre. Areal. Nord. Europa og Asia. I Norge opp til 69 ° 30 ', i Sverige opp til 68 ° 30' N. sh., i den sørlige delen av Timanskaya-tundraen (Gladkov, 1941), i Bolshezemelskaya-tundraen (Chernaya-elven), men regelmessig i Pechora bare opptil 65 °. på Ob minst opp til 67 °, langs Yenisei til polarsirkelen og sannsynligvis lenger nord, i Vilyui-bassenget minst opp til 65 ° (Mayak, 1886), på Indigirka, fortsatt på 67 ° 30 '(Mikhel, 1937), på Kolyma nær Nizhnekolymsk (Tayer og Banthe, 1914), registrert i midtre del av Anadyr, også på

Kamchatka, på Okhotsk-kysten, Shantar-øyene, Sakhalin, sannsynligvis på Kuril-øyene, i Hokkaido. Sørlige grense - i de midterste delene av Portugal, nord. Spania, såing. Italia, Jugoslavia (Serbia), Albania, Romania, på Krim, på Volga nær Buzuluk og Buguruslan, i Transkaukasus, M. Asia, Iran, Turkmenistan (Kopet-Dag), deretter i Dzungaria, Mongolia (i sør.Alashan), i sør. Manchuria og Korea. Sør for midtre del av Urals, i Kasakhstan og Turkestan, hekker den ikke (harrieren hekker ikke allerede nord for Ak-Tasty-kul-sjøen og ved vannkilden til Ilek, Sushkin, 1908), i Altai hekker den, tilsynelatende i utkanten. Høstes i løpet av ikke-avlssesongen på Commander Islands - i februar på Bering Island (Shulpin, 1936). Om vinteren, under såing. Afrika (nord til Sahara, kanskje i Kordofans, Nubia, Somalia, Egypt), Vest-Asia, i Iran til Zagrosh, Seistan, i Baluchistan, i India, Burma og i Kina (til Yunnan og nedre del av Yanjie), også i Vest ... og kniver. Europa. I Sovjetunionen ble det utvunnet i Turkmenistan, på Syrdarya og i andre deler av Turkestan, tilsynelatende i nedre del av Volga, i Transkaukasus (Armenia), på Krim, i sør. Primorye, i milde vintre med lite snø - i Ukraina (Uman), enda lenger nord, i Hviterussland (Polesie, Tsedlitz, 1920: Shnitnikov, 1913).

Oppholdet. I zap. n sør. Europa er stillesittende og nomadisk, øst og nord for området er det trekkende, selv om det (se ovenfor) overvintrer noen individer i avlsområdet.

Datoer. Åkeren vandrer tidligere på våren enn engen og steppeanlegget. I Sentral-Asia ble det observert en bevegelse mot nord allerede i februar (Syr-Darya, Turkmenistan), en merkbar flytur dit i mars, men strekker seg også i april (tilsynelatende nordlige befolkninger). I slutten av mars - begynnelsen av april finner vårmigrasjonen sted i Ukraina, i midtsonen i det europeiske Russland, den faller hovedsakelig i første halvdel av april, og i nord og i Sibir vises feltharrier sent i april og tidlig Mai (Salair, ankomst 25. IV: nær Krasnoyarsk i slutten av april-begynnelsen av mai st., På Vilyuya 29.V, Maak, 1886, nær Jakutsk 28. IV-lV, ifølge Vorobieva, 1931, 25- 28.IV, ifølge Ivanov, 1929, på Shantarskikh-øyene 5. V, Dulkeit og Shulpin, 1937, i øvre del av Kolyma tidlig i mai), imidlertid i sør-øst. Sibir - i Transbaikalia og Primorye - allerede i begynnelsen av april. Høstavgang og flytur i nord og i midtbanen begynner allerede i august, men hovedsakelig i september, i midtbanen fortsetter den i oktober og slutter rundt midten av denne måneden. I Sentral-Asia fortsetter flyet og flyturen i november ( Syr-Darya, Turkmenistan). I løpet av vårflyttingen flyr harrier stort sett hver for seg, nærmere hekkeplasser og parvis om høsten - hver for seg, parvis og i små grupper. Det er observasjoner som om våren, først - to uker eller minst en uke tidligere enn kvinner, vises menn (Kiev obl.).

Biotop. Åpne områder - felt, enger, elvedaler, til og med skogsmose og utbrente områder, tundra (busk, Kolyma, Timan), stepper og skogsteppe. Ved migrasjon forekommer det også i ørkener. I vertikale termer, hovedsakelig på slettene og ved foten, men også i den fjellrike steppen (Kaukasus, Kopet-Dag, Elburs, Tien Shan, etc.). I Kaukasus, opp til 2700 m (Satunnn, 1912), i Altai opp til 2300 m (Sushkin, 1938), i Sentral-Asia, steder opp til alpinsonen (Tien Shan).

Antallet. Biotopiske forhold gjør distribusjonen av feltet harrere noe sporadisk: derfor hekker det tilsynelatende ikke i Tadsjikistan, i nordvest. Kasakhstan sør for Aman-Karagai furuskog og Ak-velsmakende kul (Sushkin, 1908), i sør. deler av Primorye, i sonen til sammenhengende skoger og mellom taigaen, i ørkenen osv. I det kulturelle og halvkulturelle landskapet i det sentraleuropeiske Russland, noen steder i Vesten. Sibir - Harrier er ganske vanlig. I Zap. I Europa har antallet feltfiskere redusert, denne fuglen hekker ikke i Danmark, den har blitt veldig liten i Holland, Belgia, England og Skottland (men hekker fortsatt regelmessig i Hebridene og Irland). Periodiske svingninger i antall er ikke nøyaktig etablert (som i andre harrier).

Økologi. Reproduksjon. Puberteten skjer før det endelige antrekket er nådd. Parring begynner med ankomst, i midtbanen fra midten av april, når paringsfly blir observert. Reir plasseres på bakken, i felt, enger, tørre sump. Deres gjennomsnittlige størrelse er omtrent 50 cm, sjelden opptil 80 cm med en høyde på 30 cm (Uman, Gebel, 1879). Reir laget av gress, små kvister osv. Med et grunt brett, er veldig rene, siden hunnen renser reiret og tar ut matrester, pellets osv. Fra det.Clutchen er lagt rundt midten av mai, uten geografiske forskjeller mellom populasjonene når det gjelder timing for clutch. I en clutch på 3-5 egg, sjelden 6 (Zarudny, 1888). Det er ikke kjent om det er svingninger i fruktbarheten avhengig av fôringsforholdene i hekkesesongen. Fargen på egg er oftest hvit, monokromatisk, sjeldnere lett flekket med små brune flekker. Eggstørrelser (4) 42,5-44x35-37, gjennomsnitt 43,2x36,5 mm (Uman, Gebel, 1889), (100) 40-52,1x32-38, gjennomsnitt 46,23x36,13 mm (Wiserby, 1939). Bare hunnen ruger, fra det første egget, siden kyllingene er veldig forskjellige i alderen. Det er en streng separasjon av funksjonene til å ta vare på avkommet mellom foreldrene. Kvinnen varmer kyllingene og setter seg ved reiret, forsyner dem med mat, hannen jakter og bringer mat, når kyllingene vokser, begynner hunnen å ta del i å skaffe mat til dem. Dunkle kyllinger klekkes fra begynnelsen av juni, klekking varer derfor omtrent en måned, flyvende ungfisk finnes i andre halvdel eller midten av juli, og hekkeperioden varer i ca 6 uker.

Smelting. Det er utilstrekkelig studert og forekommer i en betydelig del om vinteren. Fugler fra ankomst i fersk fjærdrakt (april), men unge i den første årlige (hekkende) fjærdrakten bare med en blanding av friske fjær. Voksne smelter fra juli til oktober, men ofte blir smelt forsinket senere og forekommer vanligvis mindre regelmessig hos noen individer enn vanligvis hos andre rovfugler. Sekvensen for å endre den primære svingen er typisk for familien, fra bakkanten av festen til fronten, det vil si fra 10. til 1.. Styrmennene smelter sentrifugalt, fra midtparet kan de ytre parene være uten en streng sekvens. Sekvensen av skiftende antrekk: det første dunete antrekket - det andre dunete antrekket - det første årlige (nest) antrekket - det andre årlige antrekket (for menn, overgangsperiode, for kvinner, muligens endelig) - det tredje årlige (siste) antrekket, etc .

Mat. Harrierens struktur gjenspeiler jaktmetodene han bruker - å lete etter byttedyr på bakken i åpne rom. Vekta til harrier er relativt liten, vingespenn er betydelig, vinges bærende overflate er veldig stor, halen er lang og bred. Tarsus er lang og ligner på en hauk (griper byttedyr blant gresset osv.), Men fingrene er korte med svake, om enn skarpe klør (angriper bare på små dyr). I samsvar med alt dette er det måter å jakte på harrier: de svever ikke, men flyr lett og stille i lav høyde over bakken, etter jordens lettelse og uventet vises over byttet. Etter å ha fløyet opp til det, løper harrieren med utstrakte poter, og gjør ofte smarte svinger.

Maten til harrieren er først og fremst små pattedyr, men også - spesielt under flyging og hekkeperiode - fugler som hekker på bakken, deres kyllinger og egg, i tillegg øgler, insekter og noen ganger åtsel. Som matobjekter fra harrieren i Sovjetunionen er indikert: fra dyr, bakkeekorn, mus, voles, paier (Eruslanskaya steppe), mus (Vilyui), forskjellige gnagere, for eksempel Sterlocranius gregalis, Mictotus ungurensis (Transbaikalia), fra fugler , - kyllinger av kystesvaler (Kaysky-distriktet, Gorky-regionen), husdue (Dzaudzhikau), lærker, skøyter, andunger (Chkalov), sprangdansere og ryums på flukt (Vilyui), skøyter Anthus richardi og A. campestris, larker, wagtails , vaktel (Transbaikalia), øgler, insekter, hovedsakelig Orthoptera, også biller og maur.

Feltskilt. Størrelsene er middels, lette, lange vinger og en lang, rett avkortet hale. Hannen er blek nese på ryggsiden, hvitaktig på ventralsiden, med svarte vingespisser, hunnen er brunaktig på ryggsiden, hvitaktig med brune langsgående flekker på ventralsiden. Den hvite overdelen skiller feltfisken fra andre vifter med lignende farge. Flyet er lett og glatt, med langsom klapping av vingene - toppen av de primære flyfjærene er litt fra hverandre og bøyd oppover. Stem "gi-gi-gi" eller en raslende lyd som "piirr", som andre harrier.

Beskrivelse. Dimensjoner og struktur. Det er mindreverdig i størrelse fra harrier bare til myrharrier, større enn steppe og eng, med relativt korte vinger som ikke når toppen av halen. Vingformel 4 => 3> 2 => 5> 6> 1> 7.Utskjæringer på de ytre banene til 2. - 5. svinghjul, mens utskjæringen på 2. svinghjul er dekket av børstedekslene. På de indre banene til flyfjærene er det hakk på 1. - 4. fjær. Lengden på hanner (20) 445-515, kvinner (20) 490-564, i gjennomsnitt 475,2 og 531,1 mm. Spennvidden for menn (20) 990-1060, kvinner (16) 1100-1215, i gjennomsnitt 1025 og 1146,7 mm. Vekt på hanner (4) 300, 350, 360, 400, hunner (3) 480, 500, 600 g. Vinge hos hanner (50) 330-358, hunner (50) 355-396, i gjennomsnitt 341,54 og 372,8 mm. Omtrent å r a s til a. Det første dunete antrekket er hvitt med en gråaktig, blomstrende blomst og et mørkt sted nær øyet. Det andre dunete antrekket er buffy-gråaktig med en rødlig blomst på ryggen og brystet.

Den første årlige sammen med begge kjønn er den samme: på ryggsiden er den mørkbrun med okerkanter av fjær, på nakken på hodet er det hvite flekker, den øvre halen er hvit, flyfjærene er mørkebrune med hvitlige baser av de indre banene og et mørkt tverrmønster, de midterste halefjærene er gråbrune med et mørkt tverrmønster, sideparene er buffete med brunlige tverrstriper, den ventrale siden er rødaktig-buffy med et brunaktig langsgående mønster.

Hunnene i den andre årlige fjærdrakten og de påfølgende er som ungfugler, men fjærkanten på ryggsiden er mindre utviklet, og den generelle tonen på ventralsiden er hvitaktig, uten en rødlig fargetone. Hannene i den andre årlige (overgangs) fjærdrakt preges av den sterke utviklingen av langsgående flekker på ventralsiden og den generelle gråtonen på ryggsiden.

Hannene i den tredje årlige (endelige) fjærdrakten på ryggsiden er grågrå med en sølvfarget blomst, med en hvit øvre hale, de fremre primære flyfjærene med en svart topp, resten er grågrå, alle med hvite baser av de indre vevene, de midterste halefjærene er grå, de laterale er grå på de ytre vevene, hvite med brune striper på de indre vevene, den ventrale siden er hvit, bare halsen og struma, og noen ganger brystet, er grå- grå, tidvis små striper på underlivet og sidene. Unges øyne er brune, de gamle er gule, voks og ben er gule, nebbet er svart med et blålig skjær, klørne er svarte. Bemerkelsesverdig er det faktum at forløpet av aldersrelaterte endringer er raskere enn for steppe og eng harrier.

Annonse

Sider: 1 2

  • Liste
  • "Fugler
  • »Looney

# 1 16. mars 2008 23:31:32

Jeg foreslår å diskutere her harrier og harrier og kranhauk nær dem.

Feltharrier

Til tross for sin relativt lille størrelse var det en New Zealand-harrier på størrelse med en gjennomsnittlig ørn.
Også harrier, som de fleste falker, spiser ikke åtsel.

Re: Looney

Hva kjennetegner harrieren?

# 3 17. mars 2008 17:45:24

Re: Looney

Lange, slanke ben, lange vinger og en lang hale. De er manøvrerbare, flyr lavt og sakte, løfter vingene litt, veksler mellom sjeldne glatte klaff og svevende (ganske glidende). Hvis de oppdager byttedyr, faller de raskt ned. De har en slags ansiktsdisk laget av harde fjær, som får dem til å se ut som ugler.

Harrier balotny (Ranei - Myshalo balotny)

Foto © lst (Stas & Lana) på iNaturalist.org. Brest-distriktet, Hviterussland. CC BY-NC 4.0

Hele Hviterussland

Family Hawk - Accipitridae

I Hviterussland - C. a. aeruginosus (underart bebor hele den europeiske delen av artsområdet).

Vanlige hekke-, trekk- og transittvandrende arter. Mye distribuert, vanlig i det meste av territoriet. Foreløpig er det en av de mest tallrike rovfuglene i Lake District, den andre bare etter en musvåge i antall.

Ungt individ. Foto av Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Den største av våre harrier. Den voksne hannen er farget ganske kontrasterende: okerhode, mørkebrun rygg, skulder og flyfjær. Mindre vingedeksler er buffete med mørke striper, underdelen er ruføs, halefjærene er grå. Hunnen er mer monokromatisk, mørkebrun med buffy fjær på kronen og baksiden av hodet. Fjærdrakten til unge individer er lik den hos en voksen kvinne. Nebbet til alle fugler er svart, voks og poter er gule. Det er nybegynnere av en monokromatisk mørk variasjon ("ensfarget"). De er preget av en mørk “hette” på hodet, noen har flere hvite flyfjær i vingen. Vekten til hannen er 405-667 g, for hunnen er 603-850 g. Hannenes kroppslengde er 49-54, for hunnen er 52-60 cm. Hannens vingespenn er 105-130, av hunnen er 122-142 cm.

Yulia Pivovarova, Kobrin-distriktet (Brest-regionen)

Ankommer i slutten av mars - begynnelsen av april om våren.Mer enn andre harrier er forbundet med vannforekomster, selv om den jakter både nær vann og på tørre steder - over sump, enger og til og med felt. Under jakten veksler jevn aktiv flyging med lang glidning. Rush for byttedyr er spesielt karakteristisk: fuglen, som holder en pause mens den løfter, løfter opp de utfoldede vingene og senker beina, faller loddrett nedover.

Bor i store sumpete områder med utviklet vegetasjon og gjengrodde vannforekomster. Favoritt og mest typiske hekkeplasser er sivsenger på store innsjøer, reservoarer, fiskedammer, og sjeldnere i bukter og elvemunninger. Den kan også bosette seg i lavtliggende myrer og forbedrende torvmyrer med vannflekker blant kratt av pil og siv.

Dannelsen av hekkende par er fullført hovedsakelig i begynnelsen av mai. I begynnelsen av hekkeperioden med myrharrere er det ofte mulig å observere parringsspillene deres, der hann og kvinne, som stiger høyt i luften, lager komplekse piruetter og svinger, og deretter dykker ned, mens de ofte gir en stemme - en nesesnurr “piyu”. piyu. ".

Parringsspill. Foto av Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Den hekker vanligvis i par. Noen ganger bosetter seg imidlertid flere par på samme reservoar, men i betydelig avstand fra hverandre. Reiret passer vanligvis blant vannet på en liten flottør, bretter av tørr siv eller cattail stilker, på en hummock, sjeldnere på en grunne, men vanligvis omgitt av høy voksende vegetasjon, noen ganger på bakken i våtmarker blant tette kratt, som en unntak, blant en koloni av store paddehatter og kyllinger på en hummocky grunne, nesten blottet for vegetasjon.

Voksne fugler beskytter reirområdet aktivt mot hettekråke, skjære, havvete, kjerring, gråhegre, nabosnegler og andre fugler. I tilfelle tap av kyllinger slutter hannene til Marsh Harrier vanligvis å beskytte hekkeområdet sitt neste dag, og nabofugler begynner å jakte på den. En av hovedårsakene til mislykket hekking er ødeleggelse av reir av mennesker.

Marsh Harriers er preget av uttalt hekkende konservatisme. Par har årlig de samme naturlige grensene og bygger nye reir 10–40 m fra fjorårets. Flere tilfeller ble notert da fugler okkuperte det samme reiret to år på rad.

Mann. Foto av Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Reiret er en ganske løs, uforsiktig konstruert struktur. Den er relativt flat når den plasseres på en hummock, flåte eller krøll av planter og er mye mer massiv, i form av en avkortet kjegle på grunne steder på vannet. Byggematerialet er hovedsakelig tørre stilker av kystvegetasjon, hovedsakelig siv, ofte også tregrener, noen ganger cattails, siv og noen andre planter. Brettet er foret med sedge, sivblomster, samt tørre blader av siv og cattail; en gang til og med et helt rede av Remez ble funnet i foringen. Noen ganger bringer en fugl byggemateriale for å justere reiret allerede i nærvær av murverk i det. Reirhøyde 15-35 cm, diameter 40-80 cm, brettdybde 3-7 cm, diameter 18-25 cm.

Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

En clutch består vanligvis av 4-5 egg, mye sjeldnere av 3 eller 6 (i Europa, utenfor republikkens territorium, er clutcher på 7 og 8 egg veldig sjeldne). Skallet er kjedelig, blåaktig eller grønnaktig i fargen, monotont, bare noen ganger med svakt lysebrune flekker. Eggvekt 38 ​​g, lengde 49 mm (44-52 mm), diameter 38 mm (36-40 mm).

Utseendet til clutcher observeres helt i slutten av april og i første halvdel av mai. Separate friske clutcher, sannsynligvis gjentatt, finnes også i første halvdel av juni. En avl per år. Kvinnen ruger i 32-38 dager, bare i svært sjeldne tilfeller kan den erstattes av hannen.I løpet av inkubasjonsperioden av kvinnen i clutchen, og deretter i nærvær av kyllinger i reiret (mai - juni), bringer den mannlige Marsh Harrier mat fra 8 til 20 timer.

Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Begynner å jakte 3-4 timer etter soloppgang og avslutter jakten ca. 2-3 timer før solnedgang. Varigheten av jakten skyldes overflod og tilgjengelighet av mat på observasjonsdagen. Hannen bringer vanligvis byttet direkte til reiret eller kaster det i luften til hunnen. Noen ganger sitter han ikke langt fra reiret, og hunnen flyr til ham for byttedyr. Mengden mat levert per dag avhenger av antall kyllinger i reiret. I løpet av de første 11–16 dagene etter klekking av kyllingene forlater hunnen ikke reiret, når kyllingene begynner å fly, hunnen flyr allerede etter byttet og jakter i den sentrale delen av jaktområdet. Kyllinger forlater reiret i en alder av 35-40 dager, men flyr bare fra de er 55 dager. Fløggene kommer tilbake til reiret innen 10–12 dager etter at de har forlatt reiret, hvor voksne fugler gir dem mat. Ungene som har fløyet ut, bruker mye tid på å sitte i buskene og venter på at foreldrene skal dukke opp med mat. Når de ser dem, skynder de seg for å møte dem og jakter etter voksne fugler til de kaster byttet til dem. Unge fra tidlige katter prøver å jakte på egenhånd allerede i juli. Nesten så tidlig som i september holdes brød i området til hekkeplassene.

Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Høstavgang skjer fra september, men enkeltpersoner kan bli funnet i oktober. De siste årene har det vært kjent tilfeller av overvintring av denne arten i den sørvestlige regionen.

Den skaffer seg aktiv mat i løpet av jakt, flyr over våtmarker, vann, kratt av vannlevende og nær-akvatisk vegetasjon. Kvinner har vanligvis et mindre sett med jaktstasjoner enn menn. Når de jakter, undersøker hunner først et lite område med shuttlefly, og menn flyr i de fleste tilfeller i en rett linje. Jakteffektiviteten hos kvinner er 8-20%, hos menn 6-14%. Hanner av Marsh Harrier jakter i en avstand på 0,8-1,7 km fra reiret, jaktområdet er 1,3-3,8 km². Hunnene jakter i en avstand på 0,7-1,6 km fra reiret, jaktområdet deres er 0,6-2,5 km².

Matvarespekteret til Marsh Harrier er bredere enn det for eng og feltharrier. Han jakter også på muslignende gnagere - voles, mus, vannrotter. Men veldig ofte blir fugler også byttedyr - både små passerines og større vannfugler, inkludert kyllinger av ender, coots, heier. Ødelegger fuglereder, kan fange en muskrat. Forårsaker noe skade på jaktmarker.

Vladimir Bondar. Bykhovsky-distriktet (Mogilev-regionen)

I de gunstigste årene, i noen naturlige grenser, hekker nabopar 300–800 m fra hverandre. Det var under denne hekken at det ble notert tilfeller av polygyni, da en hann nestet med to kvinner samtidig.

Reiret til Marsh Harrier ble funnet i kolonien til Greater Grebe på Snudy Lake, Braslav District. Kolonien besto av 46 reir av den store sanden og 2 reir av soten. De nærmeste reirene til Greater Grebe lå 5 og 7 m fra reiret til Marsh Harrier. I to tilfeller var reir av en stor bitter på 25 og 40 m. En hekk av engharrier ble notert 200–300 m fra reirene til Marsh Harrier.

Antallet av denne arten i Hviterussland er estimert til 6-9 tusen par, mens de siste 10 årene har det vært en tendens til å øke. I Poozerie er tallet stabilt og anslås til 2600-2700 hekkende par (2017). 70 reir ble undersøkt. I ubrutte kull ble det registrert 2–5 nyfødte, i gjennomsnitt 2,56 ± 1,52 nyfødte per aktivt rede og 3,04 ± 1,11 nyfødte per vellykket rede. Avlsuksessen før klekking er 84,6%.

Trusler: I løpet av jaktsesongen for våtmarksvilt blir denne arten ofte skutt av krypskyttere.

Maksimal alder registrert i Europa er 20 år 1 måned.

Vladimir Bondar. Mogilev-distriktet Vladimir Bondar. Bykhov-distriktet (Mogilev-regionen) Vladimir Bondar. Bykhovsky-distriktet (Mogilev-regionen)

Parringsspill.Foto av Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Ungt individ. Foto av Vladimir Bondar, Mogilev-distriktet

Vladimir Bondar. Mogilev-distriktet Elena Kitaeva, Volkovysk-distriktet (Grodno-regionen)

1. Grichik V. V., Burko L. D. "Animal world of Belarus. Vertebrates: study guide" Minsk, 2013. -399 s.

2. Nikiforov M. Ye., Yaminsky B. V., Shklyarov L. P. "Birds of Belarus: Directory-identifier of reir and eggs" Minsk, 1989. -479p.

3. Gaiduk VE, Abramova IV "Økologien til fugler sørvest i Hviterussland. Ikke-passerine: monografi". Brest, 2009. -300-tallet.

4. Ivanovsky VV "Rovfugler i det hviterussiske Poozerie: monografi". Vitebsk, 2012.-209p.

5. Dombrovski V. Ch., Ivanovski V. V. "Nye data om antall og utbredelse av rovfugler i Hviterussland" / Acta Zoologica Lituanica. 2005 - Vol. 15 (3). P.218-227.

6. Ivanovskiy VV "Den nåværende tilstanden av rovfugler (Falconiformes) i det hviterussiske poozeriet" / Faktiske problemer med zoologisk vitenskap i Hviterussland: Samling av artikler fra XI Zoological International Scientific and Practical Conference, tidsbestemt til tiårsdagen for stiftelsen fra State Scientific and Production Association "Scientific Research Center of the National Academy of Sciences of Belarus for Bioresources", Hviterussland, Minsk. T. 1, 2017.S. 173-179

7. Fransson, T., Jansson, L., Kolehmainen, T., Kroon, C. & Wenninger, T. (2017) EURING-liste over levetidsposter for europeiske fugler.

Pin
Send
Share
Send
Send