Fuglefamilier

Peruvian Avdotka / Burhinus superciliaris

Pin
Send
Share
Send
Send


Avdotki (lat. Burhinus) er en slekt av fugler fra avdotkovy-familien, der det er 7 - 8 arter. To typer avdotok - rev og stort rev avdotka - skilles ut som en egen slekt Esacus.

Utseende

Avdotki er mellomstore fugler med iøynefallende farger, sterke ben og nebb, samt skarpe lange vinger. De fleste arter har et tykkere hælledd på potene. Tre fingre er forbundet med en tynn membran, det er ingen bakoverfinger. Store øyne med gul iris er også karakteristiske. Avdotki er energiske, mobile fugler som lager klagende lyder. De flyr med raske vingeklaffer, vanligvis lavt over bakken. Ben i flukt er rettet langt bak. Under flyturen avgir ikke avdotki lyder.

Spre

Avdotka finnes i tempererte og tropiske regioner på jorden. I det vestlige Palaearctic er bare to arter representert - avdotka og senegalesisk avdotka. Regioner som ikke er bebodd av Avdotok-familien inkluderer Nord-Amerika, New Zealand og Oseania. Hovedområdet dekker det sørlige og tempererte Europa fra Kanariøyene til Tyrkia, deler av Afrika unntatt ørkener og regnskoger, Midtøsten, Nord-India, Ny Guinea og Australia. Denne familien når Nord-Amerika ytterst sør i Mexico. I Sør-Amerika er avdotki vanlig i nord og på Stillehavskysten.

Oppførsel

Avdotka bor i tørre regioner, savanner, halvørkener, i tillegg til steinete kyster og elvebredder. De fleste medlemmer av slekten er aktive i skumring og natt. Bygg reir og ruge egg på bakken.

Pin
Send
Share
Send
Send