Fuglefamilier

Eksotiske fugler

Pin
Send
Share
Send
Send


24 timer om dagen DØRENE TIL DEN INTERNASJONALE INTERNETTKLUBBEN AV AMADINER, KANARIER, ASTRILDS, FUGLER, AMARANTER, PARROTS, DEKORATIVE KVARTER, TUMBERE OG ANDRE ÅPNES. FETTET.

  • Ubesvarte emner
  • Aktive emner
  • Søk

Informasjon

Du er ikke autorisert til å laste ned dette vedlegget.

  • Portalforumliste
  • Tidssone: UTC + 03: 00
  • Slett informasjonskapsler
  • Kontakt administrasjonen
  • FRA i Jeg per t b med meg fra og d m og n og s t r a c og til henne

Drevet av phpBB® Forum Software © phpBB Limited

Astrilda (Estrildidae)

Astrildas er en slekt av fugler fra familien av finker (Estrildidae).

Spre

De fleste av artene lever i Afrika, en art er den arabiske astrilda (Estrilda rufibarba), på den arabiske halvøya. Noen arter holdt som fjærfe har blitt introdusert ved et uhell i forskjellige deler av verden.

Dette er veldig vakre miniatyrfugler i forskjellige former og fjærdrakt. De dukket opp i Russland på 60-tallet av XX-tallet og ble raskt populære blant fugleelskere. Mer nylig ble Astrildaceae ansett som en underfamilie i veverfamilien, og nå er de utpekt som en uavhengig familie. Astrilda bor i Afrika, Sørøst-Asia, Australia og de tilstøtende øyene. Elskere deler disse fuglene i form av nebbet i astrilds (med et tynt nebb) og finker (tykknebb), men denne inndelingen er betinget. Noen av finkene og astrildene har en behagelig stemme, bare menn synger. Astrildovien er veldig interessant å snakke: hannen puffer opp, rufsende fjær på hodet, nakken og magen, og blir til en slags dunete ball, hopper morsomt på begge bena, galopper rundt hunnen eller bukker galant og bøyer seg, gjør alt slags pas. Ofte går menn med en stilk av gress eller en fjær i nebbet, noe som betyr et hekkende symbol.

Klassifisering

Slekten inkluderer følgende arter:

  • Scarlet Astrilda (Estrilda charmosyna)
  • Anambra Astrilda (Estrilda poliopareia)
  • Arabisk astrilda (Estrilda rufibarba)
  • Astrilda kandti
  • Marsh Astrilda (Estrilda paludicola)
  • Bølgete astrild (Estrilda astrild)
  • Gul-maget Astrilda (Estrilda rhodopyga)
  • Rødsidig Astrilda (Estrilda thomensis)
  • Rødstjertet Astrilda (Estrilda caerulescens)
  • Munk Astrilda (Estrilda nonnula)
  • Gråbrystet Astrilda (Estrilda melanotis)
  • Grå astrilda (Estrilda troglodytes)
  • Svart-ansiktet Astrilda (Estrilda nigriloris)
  • Svart-tailed Astrilda (Estrilda perreini)
  • Svartdekte Astrilda (Estrilda atricapilla)
  • Elven Astrilda (Estrilda erythronotos)

Sebrafink (lat. Taeniopygia guttata)

Sebrafink (lat. Taeniopygia guttata) er en fugl av finveverfamilien. En av de mest populære veverfuglene, som avles av amatører.

Beskrivelse

Fuglens kroppslengde er ca 10 cm.

Kvinnehode

Fargen på hannen er toppen av hodet, nakken, den fremre delen av ryggen er askegrå, de øvre haledekslene er svarte i fargen med hvite spisser, noe som skaper et stripete mønster. Svarte striper går ned fra øynene, sidene på hodet er lyse kastanje i fargen. Forsiden av nakken og brystet med striated mønster Svarte og lette striper på brystet danner en "sebra" -farge, som navnet på fuglen kommer fra. Det stripete mønsteret blir gradvis til en svart flekk som skiller brystet fra den hvite magen. Kroppssidene er kastanje med mange hvite flekker. Ryggen og vingene er gråbrune. Halen er mørk brun. Nebbet er korallerødt. Bena er lys oransje. Hunnen er mindre lys. I fargene på fjærdrakten er det ingen kastanjebrune nyanser og et sebramønster på halsen og brystet. Magen er litt gulaktig. Unge fugler har samme farge som hunnens, men fjærdrakten har en mer brunaktig fargetone, og fargen på nebbet er svart.

Område

Lesser Sunda Islands, Australia. Arten ble introdusert til Puerto Rico, Portugal og USA.

Underarter

I naturen er det 2 underarter av sebrafink - fastlandet (Taeniopygia guttata caatanotis) og insular (Taeniopygia guttata guttata). Den isolerte underarten lever på øyene Flores, Sumba, Timor og noen andre fra Sunda-gruppen nordvest for Australia og preges av en rødaktig hodeskjæring. Fastlandet underarter lever i nesten hele Australia, med unntak av de nordligste og sørligste regionene.

Livsstil

Bor på sletter gjengrodd med gress, med ensomme busker og trær. Fugler bosetter seg nær vannet. Grunnlaget for dietten er frø av gress og andre planter som fugler samler på bakken. I løpet av den ikke-hekkende perioden samles sebrafinker i flokker på 50-100 individer, noe som gjør små vandringer. Forventet levetid i naturen er 5 til 10 år. Maksimal registrert levetid er opptil 15 år.

Reproduksjon

Reiret er flaskeformet. Den er bygget av plantefibre og høy, foret med en fjær inni. Noen ganger kan fugler danne små kolonier, flere par, på en busk eller et tre, men lever for det meste i separate par.

Koblingsstørrelse 4-6 egg, hvite med en grønnaktig fargetone. Størrelsen på clutchen avhenger av årets klimatiske forhold: hvis sommeren er tørr, er det bare 3-4 egg i clutchen. I tørre år hekker fugler en gang i året eller hekker ikke i det hele tatt, men i gunstige år kan hekkingen gjentas mange ganger. Inkubasjonen varer i omtrent 12 dager. Kyllinger forlater redet i 21 dager.

Avl i fangenskap

En av de mest populære veverfuglene, som avles av amatører. Den ble introdusert til Europa i 1879 og tammet. I løpet av halvannet århundre i fangenskap har mange forskjellige farger blitt oppnådd, hvorav de fleste for tiden er konsentrert i USA og Europa. I løpet av utvalget ble det oppnådd ren hvit, fawn, sebrafink, pingviner, crested og andre. Muligheten for hybridisering av sebrafinker med mange typer voksnærte vevere er bevist: tigerstråler, ring og siv, diamant- og papegøyefinker, japanske og sølvbenede finker, ris og andre arter. I de fleste tilfeller er hybrider sterile.

Mosambisk finke (Latin Serinus mozambicus)

Den mozambikanske finken (Latin Serinus mozambicus) er en fugl av finkefamilien.

Utseende

En liten fugl med en kroppsstørrelse på 11-13 cm. Hannene har en grønnbrun ryggfarge, samme fargefjær, halsflanker, "bart", "hodelag" og en stripe som løper fra øynene til baksiden av hode. Den nedre delen av kroppen, pannen og "øyenbrynene" er lyse sitrongule. Kvinnenes farge er kjedelig, men ganske lys, på halsen er det et "halskjede" med mørkebrune flekker.

Spre

Bor i Zimbabwe, Zambia, Mosambik, på kysten av Kenya, i Tanzania.

Livsstil

De bor i sparsomme skoger, savanner, i tillegg til hager og parker. Utenom hekkesesongen fører de en selskapelig livsstil. Flyet deres er enkelt og raskt. Hannene synger veldig bra. Stemmen deres er høy og klangfull, bestående av klangfulle triller. Noen ganger ligner individuelle lyder på fløytelyder. Når de synger, flagrer de vingene. De lever hovedsakelig på bakken av små frø, og foretrekker korn, så vel som forskjellige insekter og larver.

Reproduksjon

Avlssesongen varer fra januar til april. Under parringsspill jager hannen hunnen, de krangler. Dette skjer til hannen tar et gressklipp i nebbet og setter det på stedet der reiret skal være. Så begynner hunnen å fly rundt den syngende hannen, setter seg på en gren, presser mot den og parring finner sted. Reiret er bygget av hunnen. Byggematerialet er tynne myke fjær og fint høy. I clutch er det 3-4 hvite egg med rødbrune flekker. Inkubasjonstiden er 13 dager, og ved 20 dagers alder forlater kyllingene redet. Hunnen mater avkomene selv. Hannen tar vanligvis en aktiv rolle i oppveksten av avkommet, og på tidspunktet for fôring erstatter kvinnen henne, varmer opp clutchen eller kyllingene.

Innhold

Disse fuglene har lenge tiltrukket seg amatører. De er enkle å vedlikeholde og avle. Mosambikiske finker ble introdusert til Europa på 1700-tallet, men det er ennå ikke utviklet noen spesifikk tamrase. Det er kjente hybrider med kanarifugl og grå afrikansk finke. Forventet levealder er 14-15 år.

Brannvever (Latin Euplectes orix)

Brannvever (lat.Euplectes orix) er en representant for veverfamilien (Ploceidae) av slekten til fløyelsvevere (Euplectes).

Utseende

Fire Weavers - fugler med en tett struktur som måler 12-14 cm, hunnene er litt mindre enn hannene. Begge kjønn ligner gråspurven (Passer domesticus) i fargen på sin vanlige fjærdrakt. Hovedfargen er brun, på baksiden er det mørke striper, på magen er det lysegrå nyanser. Lys gulbrune striper over øynene. Nebbet er tykt og avsmalnet. Ungfugler har brede lysspisser på vingefjær. Brannveverne synger hele dagen, deres sang høres ut som "tsip-tsip-tsip".

Spre

Brannvevere bor i kolonier og finnes i Sør-Afrika, Botswana, Namibia, Zimbabwe og Mosambik. Imidlertid hekker de utelukkende på territoriet til en stor tørr innsjø i Etosha nasjonalpark. Deres habitat er åpne områder og brede savanner, hvor de vanligvis finnes i nærheten av vann.

Mat

Brannvevere spiser hovedsakelig gressfrø. Insekter utgjør noen ganger også en del av maten.

Reproduksjon

I paringsperioden er hannene til ildveveren dekket av elegant fjærdrakt. Den blir lys oransje eller skarlagen, med unntak av fronten på hodet og magen, som blir svart. Vingene og halen forblir brune. Parringssangen til menn høres ut som en veldig høy knirking, som de avgir mens de sitter på høye gressstrå og ruffer innimellom. Noen ganger tar de av og svever sakte over bakken.

Brannvevere bygger reirene sine i kratt av siv, høyt gress og kystvegetasjon, så vel som i mais- og sukkerrørfelt. Reirene har sideinngang. Hunnene legger tre til fem egg. Hannene overlater inkubasjonen av egg og beskyttelsen av de klekkede kyllingene til hunnene. Etter to ukers inkubasjon blir det kyllinger som forlater redet etter ytterligere to uker.

Pin
Send
Share
Send
Send