Fuglefamilier

Spurveugle - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Pin
Send
Share
Send
Send


Sparrows stavelse (Glaucidiumpasserinum) Er en fugl av ordensuglene.

Den minste uglen i Moskva-regionens fauna, omtrent på størrelse med en stjerne. Toppen av kroppen er brungrå med hvite flekker, bunnen er lys med mørke striper. Øyens iris er gul. Hanner og kvinner er ikke forskjellige i farger, men hunnene er merkbart større. Unge fugler har et vanlig brunbrunt antrekk med en liten mengde uklare striper.

Spurveuglens stemme er ensformige fløyter, dempet og melankolsk. Parringskriket til hannen er en repeterende plystring.

Små ugler er ganske utbredt i skogsonen i Europa og Sibir. De finnes i skoger av forskjellige typer under vandring, men de foretrekker mørke barskogområder ispedd gamle ospeskoger.

De spiser muselignende gnagere, spissmus og småfugler. De fanger byttedyr fra abboren og dykker uventet ned på byttet sitt ovenfra. De jakter både i dagslys og om natten, men oftest i skumringen. Et interessant trekk som ikke er karakteristisk for andre ugler, er at det lager reserver for vinteren: fra høsten setter det fanget byttedyr i huler. Noen ganger i slike pantries er det flere titalls frosne voles, mus eller småfugler.

Spurvugler er stillesittende - voksne fugler bor hele tiden i sine områder. Om høsten har ungfugler en tendens til å trekke ikke langt unna.

Nåværende atferd er allerede notert i februar - mars. Reir begynner i andre halvdel av april - begynnelsen av mai, som ofte okkuperer gamle huler av den store flekkete hakkespetten. Reir bygges ikke ved å legge egg på trestøv eller søppel fra den forrige eieren. Bare hunnen ruger clutch på 4-6 avrundede hvite egg. Under inkubasjonen mater hannen hunnen: bringer byttedyr og sår ikke langt fra hulen, han kaller hunnen med stemmen. Kyllingene sitter lenge i hulen - omtrent fire uker, og etter luken blir katten ganske lenge på foreldrenes territorium.

Utseende [rediger | rediger kode]

| rediger kode]

Spurveuglen er en veldig liten ugle, som alle representanter for slekten til passerine ugler. Kroppslengden er 15-19 cm, vingespennet er 35-40 cm, vingelengden er 9-11 cm, vekten er 55-80 g. Hunnene er større enn hannene. Toppen er gråbrun eller mørkebrun, med hvite striper, som er mindre på hodet og større på baksiden, og et hvitaktig tverrgående mønster på flyfjærene og halefjærene. Bunnen er hvit med brune langsgående striper. På sidene av struma og bryst er det et mørkt sted med hvite markeringer. Halen er gråbrun med fem smale hvite langsgående striper. Hodet er lite, rundt, litt flatt, "ører" er fraværende. Ansiktsplaten er utydelig. Ansiktet er grått med små brune flekker, konsentriske hvite og brune ringer rundt hvert øye, og korte hvite "øyenbryn" over øynene. Øynene er gule. Nebbet er stort, gult, klørne er sterke, skarpt buede, svarte eller gule, men i dette tilfellet er spissene på klørne mørke i fargen. Tærne er tett fjæret opp til klørne.

Sykdommer

  1. Faktisk er det en ganske omfattende liste over plager som en ugle kan plukke opp. Noen sykdommer hos individer dukker opp umiddelbart etter fødselen, mens mor ikke kan gjøre noe med det. Hvis en sunn kylling har sluttet å spise godt over tid og nekter å spille, ta ham straks til veterinæren.
  2. Før du starter en person av denne typen, er det verdt å merke seg at fugler er ganske sjeldne, og det vil være vanskelig å finne en profesjonell spesialist. Hvis sykdommen ikke gir noen komplikasjoner, vil legen foreskrive et behandlingsforløp. Det hender at legen ikke klarer å bestemme patologien, her er det verdt å bare stole på fuglens immunitet.
  3. Ofte er det når de holdes i fangenskap at ugler blir syke. Slike fenomener skyldes feil innhold. Derfor er det veldig viktig å formulere et riktig og balansert kosthold. Noen produkter er rett og slett kontraindisert for slike individer.

I dag har du lært alt om en interessant liten representant for uglefamilien. Disse fuglene er vanlige i skogkledde områder med nåletrær eller løvtrær. De er beskyttet av loven, så det er forbudt å jakte på enkeltpersoner. Hvis en person ønsker å kjøpe en fugl som kjæledyr, vil det være nødvendig å prøve å finne en passende oppdretter. Innholdsvansker er definitivt til stede og må tas i betraktning.

korthåret ugle - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Mat

  1. Det er verdt å merke seg det fantastiske faktum at de presenterte individene i naturen har ganske omfattende jaktområder. Området deres kan nå opptil 5 km2. Slike fugler er små i størrelse, til tross for at de er rovdyr. På grunn av dette klarer ugler rett og slett ikke å jakte på store byttedyr.
  2. Ofte velger de aktuelle individene småfugler og alle slags smågnagere som ofre. Det er fortsatt interessant at uglene bare spiser rovhodet. På grunn av dette betraktes de på en måte som gourmeter. Resten av offerets kropp er rett og slett igjen å råtne.
  3. Så snart den kalde årstiden begynner, foretrekker de aktuelle individene å mate på ferdiglagde bestander. Voksne fôrer unge dyr utelukkende med insekter. Dessuten, hvis de unge allerede har kommet på vingen, er de i stand til å ta et slikt bytte allerede på fly. De har veldig godt utviklet fingerferdighet.
  4. Hvis du skal holde disse personene hjemme, kan de få forskjellige plantefrø, frukt, frokostblandinger og grønnsaker som mat. Husk at en profesjonell veterinær bør være involvert i utarbeidelsen av et balansert kosthold. Imidlertid foretrekker de fleste av disse personene nyslaktede småfugler.

Spurvugle

Spurveuglen er kanskje en av de mest interessante uglene ikke bare i Ural, men også på det eurasiske kontinentet som helhet. Til tross for de karakteristiske trekkene til en "vanlig" ugle, ville ikke noen våge å kalle denne arten slik.

En ugle, ifølge de fleste mennesker som ikke har noe med ornitologi å gjøre, er noe som en ugle eller en kjent tegneseriefigur om Winnie the Pooh. En stor, storøyet fugl med et nesten menneskelig "ansikt", tregt, "stygt-nynende" og skremmende for alle om natten, passive og forsiktige på dagtid. Interessant, alle de ovennevnte skiltene er ikke i det hele tatt egnet for en fugleugle. Man får inntrykk av at denne arten tilhører en helt annen systematisk gruppe, og hvis den har familiebånd med ugler, så er den veldig fjern.

Generell beskrivelse

Spurveuglen er en av de minste uglene i Eurasia, kroppslengden er ikke mer enn 16 cm, den maksimale vekten er ca 90 g. Fargen på menn og kvinner er den samme, den eneste forskjellen er i kroppsstørrelse - sistnevnte er større. Ansiktsplaten er ikke særlig uttalt. Unge fugler det første året skiller seg fra voksne i mer uskarpe, brunlige farger i fjærdrakt og i fravær av hvite striper på hodet.

Spre

Rekkevidden til den lille uglen strekker seg i en smal stripe fra Japans hav til den skandinaviske halvøya og dekker hovedsakelig skogssonen, samt en del av den nordlige taigaen. I Ural-regionen bor ugleovnen på territoriet til Chelyabinsk (den nordlige delen) og Sverdlovsk-regionen, i Bashkir-republikken og Perm-territoriet, sørvest for Khanty-Mansi autonome Okrug, så vel som i sør for Komi-republikken. I Ural er det to arter av "dverg" ugler, som ligner på spurveuglen - husuglen og skovleuglen. Men rekkevidden til disse tre artene overlapper bare delvis i et lite område av de sørlige uralene.Passerinestavelsen lever hovedsakelig i gamle høystammede blandede skoger med en blanding av gran.

Livsstil, aktivitet, ernæring

Livsstilen til en fugleugle er noe annerledes enn vanlige ugler. Den daglige aktiviteten til uglen, i motsetning til de fleste ugler, forekommer vanligvis tidlig om morgenen og sent på kvelden. Om vinteren jakter uglen ofte om dagen.

Det er forskjeller i måten å mate på - fugleuglen svelger ikke byttet hele, men plukk forsiktig ut tingene. Han velger det deiligste og foretrekker å ikke berøre tarmene. Spurveuglen har også en interessant funksjon for å lagre mat. Han gjør dette i perioder da lufttemperaturen synker under null. Uglen skjuler det fangne ​​byttet på hemmelige steder, oftere gamle huler.

Uglenes diett er forskjellig fra sesong til sesong. I sommerperioden foretrekker passerine-stavelsen mat på muslignende gnagere - oftere er dette voles. Om vinteren domineres dietten av små passerinefugler - pupper, nøtter, bullfinches.

Uglejaktområdet varierer i forskjellige årstider i størrelse. Om sommeren overstiger arealet ofte ikke 500 kvm. m, om vinteren kan den øke opp til 1 kvm. km og mer. Spurveuglen er veldig konservativ i forhold til jaktområdet, og bare om vinteren, når maten i skogen blir mye mindre, kan fugler gjøre små vandringer i avstand. I vintermånedene kan enkeltfugler også bli funnet i utkanten av landsbyene, der de ofte jakter gapende spurver.

Ugler er veldig nysgjerrige og kan la en person komme i nærheten. I øyeblikket av angst, sittende på toppen av et lite tre, rykker sychik halen som en skrik. Men hvis uglen ikke vil bli sett, vil den gjøre det uten mye anstrengelse. Den har en fargerik farge og passer perfekt sammen med nesten hvilken som helst vegetasjon. Selv under flukt er det vanskelig å identifisere denne lille uglen. Flyvebanen til passerineuglen ligner mer på finkefugler, men skiller seg fra sistnevnte i sin spesielle manøvreringsevne, som uglen trenger for å overvinne vanskelige taigaområder med en sterkt lukket krone.

Tilstedeværelsen av en spurveugle i skogen kan også bestemmes av stemmen i paringssesongen. Fra og med det tredje tiåret i februar, i Urals, kan de første triste fløytene til en spurveugle høres: "Jeg sover og sover." Mann og kvinne gråter veldig likt.

Reproduksjon

Parring parring fortsetter utover våren, hovedsakelig om morgenen og kvelden. Før parring foretrekker kvinner og menn å holde avstand fra hverandre. Holdningen deres til hverandre ser mer ut som aggressiv - tross alt matkonkurrenter. Men om våren endrer alt seg. Fuglene mister forsiktigheten og begynner å utpeke seg i skogen med karakteristiske anrop. Men for at en mann skal vinne hjertet til en sychiha, er det ikke nok å synge "vakkert". Hunnen vil ikke pare seg med hannen før han finner en passende "leilighet" i skogen, oftere er det den gamle hulen til en stor flekkete. I tillegg må hannen vise sin dedikasjon og tapperhet ved demonstrativt å mate hunnen. Hvis kvinnen er fornøyd med alt, så opprettes et par.

Etter en stund legger hunnen i en valgt hul opp til 6 hvite, nesten runde egg, omtrent 2,5 cm i diameter. Inkubasjonstiden varer omtrent en måned, og hele denne tiden mater hannen kvinnelig. Den omsorgsfulle pappaen flyr opp flere titalls meter til reiret og kaller hunnen med en karakteristisk fløyte. Å mate kvinnen minner mer om en familiens skandale: sychikha trekker bokstavelig talt byttet ut av mannens poter med makt.

Hunnen sitter veldig tett på clutchen og reagerer ikke i det hele tatt på ytre stimuli. Selv om du banker på en trestamme med en øks, vil hunnen fortsette å ruge egg rolig. De klekkede kyllingene har ingen kamuflasjefarge, de er dekket med grå-hvitaktig dun.Innen 4 uker, til kyllingene vokser opp og de har full fjærdrakt, vil foreldrene stelle og verne om barna sine. Og selv etter at kyllingene kommer ut av reiret og setter seg på grenene i nærheten, og fyller den stille skogen med triste "barnes" fløyter, vil foreldrene mate dem i lang tid, til ungdommene lærer å få sin egen mat alene. . Det er i perioden med dannelse og bosetting av unge fugler at den høyeste dødeligheten av disse uvanlige og sjeldne fuglene faller. De mest smidige, skarpe og forsiktige individer overlever, noe som vil etterlate levedyktige avkom for å fortsette sin eldgamle type.

Sparrows suger fakta

Vitenskapelig navn - Glaucidium passerinum, engelsk navn - Pygmy Owl.

Taksonomi: ordenugler (Strigiformes), familie av ugler (Strigidae).

Arten holdes dårlig i fangenskap. De fleste fugler fanget i naturen, selv i ung alder, bor hjemme i ikke mer enn to måneder. De viktigste begrensende faktorene som begrenser størrelsen på uglebestanden i Ural, er først og fremst avskoging av gamle skoger og ødeleggelse av hule trær.

Arten er inkludert i Red Data Book of the Middle Urals, Sverdlovsk and Chelyabinsk regions, samt i vedlegg II til FNs konvensjon om internasjonal handel med sjeldne arter av ville dyr og planter (CITES).

I Sverdlovsk-regionen er den beskyttet i naturreservatene "Denezhkin-steinen", "Visimsky", så vel som i nasjonalparken "Pripyshminskie Bory".

Maxim Antipin, Sverdlovsk-regionen

Pin
Send
Share
Send
Send