Fuglefamilier

Giant Kingfisher Fakta | Beskrivelse | Ring | Størrelse | Lyd

Pin
Send
Share
Send
Send


Den gigantiske isfiskeren, vitenskapelig navn Megaceryle maxima er den viktigste isfiskeren i Afrika, stedet den er bosatt avlshøne over det meste av kontinentet sør for Sahara-ørkenen, bortsett fra den tørre sørvesten.

Denne artikkelen vil gi en oversikt over Giant kingfisher trail, call, size, sound, South Africa, etc.

Giant kingfisher Distribution

Giant kingfisher arter er en bosatt avlsfugl i det meste av Afrika sør for Sahara bortsett fra det tørre sørvest.

I Nord-Namibia er det ganske hyppig (sammen med Caprivi-stripen), og i tillegg i det nordlige og japanske Botswana, sentrale og sørlige Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika.

Giant kingfisher frekventerer bekker, elver, innsjøer, demninger, og i tillegg fjellbekker med skogkledde områder på kanten, hver i savanner og skoger.

Giant kingfisher skjer i tillegg i kystlaguner, elvemunninger, mangrover og strender, og vanligvis nær stillestående svømmebassenger i opptørkede elver.
The Giant kingfisher er Afrikas største arter av kingfisher. Den har en stor topp og et gigantisk rett svart nebb.

Det meste av kroppen er dekket med svarte fjær som kan tippes med hvite flekker. En hann har et oransje bryst og magen er hvit med noen svarte flekker.

Et kvinnelig bryst er svart og hvitt lagt merke til og magen er oransje, og skillet mellom dem vil bli husket ved å tenke på en mann som bærer en oransje skjorte og en feminin som bærer et oransje skjørt.
Giant kingfisher har en bestemt plass i hjertet mitt. Deres høye, harde 'kakh kah kahk' -navn bringer igjen mange utrolige erindringer om den afrikanske bushen; fra solnedganger med min attraktive ektefelle ved bredden av Kunene-elven i Nord-Namibia til episke kanoturer nedover Umngazi-elven i Jap-Kapp, til husholdning 4 × Fire opplevelser i hjertet av Tsavo East Nationwide Park i Kenya.

Giant kingfisher Habitat

Det er hele tiden oppdaget i nærheten av vann og sjelden mer enn 100 meter fra vannkanten.

Nesten alle vannforekomster vil være passende habitat så lenge det er tilstrekkelig med måltider og overhengende grener.

Elver, bekker, innsjøer, dammer, elvemunninger og til og med strender kan alle være passende habitater, hver i åpne savanner og i tette skoger.

Det er to underarter, nominasjonen M. m. maxima, som blir oppdaget i flere åpne habitater, og M. m. gigantea, som er tilstede i tette regnskogsmiljøer.

Regnskogens underarter er mørkere, mye mindre lagt merke til ovenfor, og med tyngre sorte sperrer på undersiden enn de nominelle maksimumene som er sett på disse bildene.

Giant kingfisher Beskrivelse

The Giant kingfisher er 42-46 cm (16,5-18 in) lang, med en stor lurvet topp, en stor svart faktura og fantastiske hvite flekker på svarte øvre deler.

Hannen har et kastanjebrystbånd og i alle andre tilfeller hvite underdeler med mørk flanke.

Det feminine har et hvitt flekkete svart brystbånd og en kastanjemage. Skogløpet M. m. gigantea er mørkere, mye mindre lagt merke til ovenfor, og ekstra sperret under enn nomineringsløpet, men de to slagene griper seg inn langs skogkantsonen.

Avgjørelsen er en høyt wak wak wak.

Reproduksjon

Giant kingfisher er monogam. Dette betyr at menn vil pare seg med bare en feminin og kvinner vil pare seg med bare en hann.

De utfører med stor sannsynlighet flyvninger gjennom frieriet, ledsaget av å ringe, med noen stillinger av hannen for å indikere fjærdraktprøven, og fôring av det feminine.

Avlssesongen er fra juli til januar, og toppar i august til oktober. Denne arten er en enslig nestler.

Reden er en tunnel som hver pappa og mamma graver ut inne hver uke ved å bruke betalingene og tærne.

Et rede vil trolig være plassert i en elvefinansiell institusjon, sandbrudd eller klippe, med døråpningen vanligvis skjult bak overhengende vegetasjon, overdreven over vanngraden. Det legges 3-5 egg, og hver pappa og mamma ruger dem i 25-27 dager, og tar turer 3 - Fire anledninger hver dag.

Hannen fjerner eggeskallene fra reiret så snart eggene har klekket. Kyllinger mates en rekke anledninger hver dag med fisk.

Pappa slutter å mate dem etter en måned, og moren 5 dager senere. Yngre flykt når de er 37 dager tidligere, og kan dykke i løpet av et antall timer, men moren deres mater dem i 3 ekstra uker.

Vaner og livsstil

The Giant kingfisher er en døgnhøne og setter seg på en stein eller avdeling som henger ut vannet stedet den skanner etter byttedyr.

Det kan gjøre et bratt eller grunt dykk for deretter å forsvinne under vann for å fange byttet sitt, tidligere enn å komme tilbake til abboren. Det kan i tillegg sveve over åpent vann, slik mange isfuglearter gjør.

Den kan svelge små krabber, men en større blir flyttet til spissen av fakturaen, slik at den muligens kan slå den på abboren med svingende handlinger, for å ta bort ryggskjoldet og tangen tidligere enn å svelge kjøttet. Fisk spises normalt først.

Etter en lønnsom fangst slår høna til en helt ny abbor. Hvis du fisker til sjøs, vil en kingfisher rense fjærene i det siste vannet.

Som mange isfiskere er den gigantiske isfisken ensom og territoriell og kan forsvare sitt territorium. De primære innbyggerne i det varierer og reiser regionalt i samsvar med vannområdet. Unger sprer seg etter hekkesesongen.

Oppdrett

I Sør foregår avl i Afrika mellom september og januar, i Zimbabwe fra august til mars, i Zambia mars til april og i Liberia fra desember til januar.
The Giant kingfisher er monogam og en enslig oppdretter. Reiret er en utvidet horisontal tunnel som er gravd ut rett inn i en elvefinansiell institusjon av hvert kjønn som bruker tærne og betalingene. Døråpningen er 11 cm (4 tommer) overdreven og 15 cm (5,9 tommer) stor.

Tunnelen er vanligvis 2 m stor, men det er registrert en tunnel på 8,5 m. En kobling av runde tre egg legges i et kammer ved enden av tunnelen.

Fôring

Denne enorme arten lever av krabber, fisk og frosker, fanget av dykking fra abbor. Den gigantiske isfiskeren vil hovedsakelig mate krabber og fisk.

Amfibier, forskjellige krepsdyr, små krypdyr og insekter er også inkludert i spiseregimet.

Den jakter vanligvis ved å dykke fra et høyt plassert sted i vann eller ved å sveve i luften tidligere enn å dykke. Ved dykking, for byttedyr, vil det vanligvis bli helt nedsenket.

Det kan sluke små krabber fullstendig, men det vil fjerne karapace og tang fra større krabber tidligere enn å konsumere.

Fisk svelges komplett, først. Hvis du dykker i saltvann, vil den fjerne fjæren i ferskvann etterpå, hvis mulig.

Giant kingfisher Hekkende

Giant kingfisher er territoriell, monogam og en enslig oppdretter. Egg legges i intervallet juli-januar, med topper i august-oktober.

Et avlspar vil grave ut en tunnel og et hekkekammer i en vertikal elvebred eller en klippe ved vannet.

Tunnelen kan svinge i lengder mellom 0,9 og åtte,45 m, og kammeret vil sannsynligvis være 20-60 cm (8-23,5 tommer) stort.

Inngangen til tunnelen vil typisk gjemme seg bak overhengende vegetasjon. Tre til fem egg blir lagt og inkubert i 25-27 dager av hver far og mor.

Etter klekking vil kyllinger sannsynligvis bli matet fisk flere ganger om dagen. De holder seg inne i reiret i omtrent 37 dager, og kan likevel være avhengig av far og mor en annen 21 dager.

Innbyggere trusler

The Giant kingfisher er slags hyppig i beskyttede områder. Likevel kan det være truet av plantevernmidler som lekker ut i vannet fra jordbruksmark, og mangel på yngleområder og habitat.

Befolkningsantall

I tråd med IUCN er den gigantiske isfisken hyppig og utbredt gjennom hele dens variasjoner, men ingen generelle innbyggere anslår er der ute.

For tiden er denne arten klassifisert som minste bekymring (LC), likevel senker antallet på dette tidspunktet.

Se videoen: 5 AMAZING TIPS FOR BEGINNERS TO TAKE YOUR PHOTOGRAPHY TO NEXT LEVEL IN TELUGUPhotography in telugu (Juni 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send